Fullständigt orimligt!

Jag får rösta, jag får försvara mitt land, jag får dricka på krogen, jag får ta körkort, jag får till och med bli statsminister, men jag får inte handla alkohol till en middag i goda vänners lag. Är detta rimligt? Knappast!

Varje år tar 10 000-tals svenska ungdomar studenten och då ska de såklart ha champagnefrukost som sig bör. Varje år blint 10 000-tals föräldrar kriminella (i lagens mening) för att de förser sina studenter med mousserande vin till frukosten. Är detta rimligt? Knappast!

Jag är 19 år 8 månader och 8 dagar, men enligt staten och den svenska lagboken kan jag inte få ansvaret att köpa hem ett fint rött vin och dricka det med några goda vänner till en bit oxfilé, lite hasselbackspotatis och en riktigt god bearnaisesås. Däremot kan jag rösta fram vem som ska leda Sverige och om jag vill kan jag till och med få leda landet. Är detta rimligt? Knappast!

Jag hoppas att alla de som ställer sig bakom lagen om tjugoårsgräns på systembolaget (som för övrigt också är helt orimligt att staten sysslar med försäljning av alkohol) inte är hycklare och låter sina barn dricka mousserande vin på deras student…

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: