Dagens idiot

I dagens aftonbladet skriver Rolf Dahlén en insändare som handlar om att privatiseringen av företag kommer leda till demokratins död i Sverige.  Han påstår, ”När så småningom allt ägs av privata aktörer går också demokratin i graven, för vad ska vi med den till när allt ändå är privat?”.

Detta är ju skrattretande att Rolf Dahlén påstår att privat ägande och demokrati är två saker som inte kan agera tillsammans. Fallet är ju snarare så att det enda partiet av de i riksdagen som har en partiledare som hyllar diktatorer är emot privatiseringar och privat ägande i allmänhet, nämligen Lars Ohlys Vänsterpartiet.

Det finns absolut inget sammanhang mellan privatiseringar och att demokratin avvecklas. Om inte Rolf Dahlén kan förstå det kan jag stolt säga att han är dagens idiot.

Annonser

Etiketter: , , , ,

3 svar to “Dagens idiot”

 1. Jacob Says:

  Subjektivitet min vän, det är det som kommer påverka allt privat ägande. Fortfarande har du inte lärt dig.

 2. erikraita Says:

  Nej, felaktigheter accepterar jag inte. Statens jobb är endast att sköta säkerheten (polis, rättsväsende, militär) samt ge alternativ på vissa marknader där även privata aktörer ska få agera (sjukvård, äldrevård och skola). Flygtrafik, alkoholförsäljning, TV-kanaler, radiokanaler, medicinförsäljning och elförsörjning hör inte ditt. Och det kommer definitivt inte påverka demokratin någonting. Det är helt andra saker som är hot mot demokratin.

 3. Göran Andersson Says:

  Rolf Dahlén är en värdig kandidat till inte bara dagens idiot utan årets och nästa och nästa osv. Han har varit ordförande för vpk och v i Nyköping och han är en flitig insändarskribent både i den lokala tidningen SN Södermanlands Nyheter, som nyss vunnit pris som Sveriges bästa redaktion och som bästa tidning. Han skriver även på andra ställen, som AB,Expressen o.s,v.

  Hans mest djuplodande insändare behandlade de olika förutsättningar som olika människor får i sin jordevandring. De rikaste de som ägde mest kunde leva i tusentals år hävdade Rolf, med hjälp av sina otroliga förmögenheter och de fattigaste hade så mycket i skulder att de levde i genomsnitt -69 år tror jag att han fick till det till.

  Jag försökte få honom att förstå att detta var omöjligt precis. Ingen kan leva i negativ riktning mot tidens gång hävdade jag, samtidigt som jag försökte få honom att även förstå att för att kunna få låna mycket så måste man först vara tämligen förmögen, då inga fattighjon någonsin har fått låna.

  Jag försökte få honom att även förstå att den som kommit djupt i skuld kan ha haft en riktigt rolig resa fram tills han blivit nekad ytterligare lån och att en snålvarg som ökat sitt kapital från 100 till 500 miljoner kanske aldrig varit glad.

  Inget av detta ville den gode Rolf ta åt sig, och han vidhöllt sin övertygelse att man kunde bli minus 69 år gammal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: