Sluta klaga på Silbersky

Senaste tiden har advokaten Leif Silbersky fått väldigt mycket kritik för hans sätt att hantera försvaret av Anders Eklund, som mördade Engla Höglund och Pernilla Hellgren. I flertalet tidningar har det tagits upp att Silberskys sätt att försvara är oacceptabelt och att han borde skämmas. Jag tycker istället att de personer som klagar och gnäller på Silbersky ska skämmas. Jag tror på det svenska rättsystemet och är därför inte det minsta orolig över att rättegången mot Eklund blir orättvis på något håll.

Leif Silbersky är en av Sveriges bästa försvarsadvokater och det är hans jobb att göra så gott han kan för att försvara sin klient. Leif Silbersky gör så i alla fall han tar sig för och faktum är ju att Anders Eklund ändå kommer att dömas på grund av att han är skyldig. Enda skillnaden är att nu blir han dömd för sin skuld och inte för att försvaret har gjort ett dåligt arbete. Om alla försvarsadvokater hade haft samma inställning som Leif Silbersky skulle aldrig någon bli dömd på fel grunder. Leif Silbersky är ett föredöme, inte en skam, för alla advokater.

Annonser

Etiketter: , , , ,

Ett svar to “Sluta klaga på Silbersky”

  1. Joni Says:

    Mycket bra skrivet. Helt rätt, det är Leffes jobb att försvara och det är det han gör. Man ska inte ta in känslor och medlidande i en rättssal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: