Inget fel med SMS-lån

Under senaste tiden har det varit mycket snack om att SMS-lån är farliga för de försätter lätt människor i skuldträsket. Det tycker jag är helt förkastligt att folk kritiserar de företag som säljer tjänsten för att de lånar ut pengar till folk och sedan förväntar sig att de ska betala tillbaka och dessutom med ränta. De är ju som vilken bank som helst bara att det är lättare att utföra, företaget tar större risker och därmed kräver de högre ränta. Det som debatten istället skulle handla om är dessa människor som tar SMS-lån fast att de vet hur hög räntan är och sedan inte kan betala skulderna. Inte nog med detta sedan går de ut i tidningen och gnäller över att företagen är oansvariga när det egentligen är de själva som är det. De borde skämmas!

En annan diskussion angående SMS-lån är reklamen och att det framgår dåligt hur hög räntan är. Där håller jag med om att informationen måste bli bättre och tydligare, men även här kan mediabevakningen ifrågasättas. Jag menar, om du tar ett SMS-lån utan någon som helst säkerhet i ryggen, så klart blir det dyrt.

Den tredje diskussionen på ämnet är angående barn som tagit SMS-lån och här håller jag absolut med om att det är företagens fel i första hand. Det ska inte vara möjligt att som minderårig ta SMS-lån. Däremot måste även föräldrarna ta på sig en del av ansvaret då det är helt obegripligt för mig att de inte känner till att deras barn tagit SMS-lån.

Annonser

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: