Vilken invigning!

Så var världens största idrottsevenemang, Olympiska spelen, invigt. Under de nästkommande veckorna kommer 205 nationer tävla under den olympiska fanan för guld och ära. Samtidigt kommer miljontals människor världen över att sitta klistrade framför TV-apparater och heja fram sitt land till framgångar. Vilka PR-möjligheter!

Invigningen var bara början på ett enda stort propagandaspel som Kina har planerat för att visa upp sig på bästa sätt. Jag är inte en av dem som skriker och gormar om att vi ska bojkotta hit och bojkotta dit, men jag känner ändå oron. Vi får aldrig glömma bort att Hu Jintao är världens mäktigaste icke folkvalda ledare och att mänskliga rättigheter inte efterlevs i Kina.

När jag tänker på det är det mycket komiskt när det samtidigt under större delen av invigningen påpekas att harmoni och enighet är Kinas ledord. Det är klart det ser harmoniskt och enigt ut när en nation gör sig av med alla som vågar tänka eller bete sig annorlunda. Jag vet att spelen blir lika fantastiska som invigningen, men vi får inte glömma att det allra viktigaste för utländska representanter är att inte legitimera det Kina gör, utan påpeka att det är fel. Annars går vi en dyster framtid tillmötes för den kinesiska befolkningen.

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: