Ideologiska boktips

Just nu håller jag på med två böcker parallellt, vilket kanske framstår lite konstigt, men det beror på att jag har en bok i Malmö där jag gör min värnplikt och en bok hemma i Landskrona. Båda böckerna har en klar politisk koppling då det är Och världen skälvde av Ayn Rand och Till världskapitalismens försvar av Johan Nordberg.

Och världen skälvde är skriven i en skönlitterär stil som gör den behaglig och lättläst, samtidigt som den tar upp hur en världsekonomi kan förstöras genom för mycket kontroller, regleringar och statlig inblandning. Boken är ett måste för varje politiskt och ideologiskt intresserad person.

Till världskapitalismens försvar tydliggör och förklarar varför kapitalism och globalisering är måsten för utveckling. Johan Nordberg underbygger sina åsikter med sådan gedigen fakta att inte ens den trognaste av socialister borde kunna ifrågasätta bokens slutsatser. Boken är ett sant nöja att läsa för varje person som tror att frihandel och valfrihet är lösningen på många av världens problem.

Annonser

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: