Sämsta ministrarna

I Aftonbladet idag är där en artikel om vilka ministrar som har minst förtroende bland de borgerliga riksdagsledamöterna. De fyra ministrar som riksdagsledamöterna hade minst förtroende för är Åsa Torstensson (infrastrukturminister), Lars Leijonborg (forskningsminister), Lena Adelsohn Liljeroth (kultur- och idrottsminister) samt, kanske den som har allra minst förtroende, försvarsminister Sten Tolgfors.

Det känns inte som någon större överraskning att Sten Tolgfors är med bland de ministrar som har minst förtroende, då han har försvarat FRA-lagen på ett väldigt konstigt och märkligt sätt. Jag är ju som jag tidigare skrivit på bloggen emot lagen, men även jag kan inse att Tolgfors sätt att försvara den inte är det bästa sättet. Tyvärr blir lagen lika med Sten Tolgfors, trots att det var hans företrädare Mikael Odenberg som är den riktiga skurken.

Att Leijonborg och Torstensson är med bland de ministrarna med minst förtroende är enkelt, syns du inte så finns du inte. De har varit väldigt osynliga och den enda politikern i Sverige som det går bättre för när hon inte syns i media är Mona Sahlin.

Varför Adelsohn Liljeroth finns med bland de fyra kan jag däremot inte riktigt svara på. Visst, hon har varit kontroversiell vid några tillfällen, men inget som är sådär extremt uppseendeväckande. Kanske stämmer det som står i artikeln att hon har åstadkommit för lite konkret politiskt?

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: