Regeringen håller vad de lovar…nästan

Regeringen lovade i sitt valmanifest att 57 saker skulle uppfyllas under mandatperioden. Nu har det gått två år sedan regeringen fick makten och vi har kommit till halvtid i mandatperioden och redan har 26 av de 57 löftena uppfyllts. Dessutom är ytterligare 30 på väg att infrias, vilket bevisar att regeringen är en av de mest handlingskraftiga regeringar vi någonsin sätt i Sverige.

Dessvärre finns det en plump i protokollet. Om vi räknar efter blir 26 genomförda löften och 30 snart genomförda löften bara 56 löften. Vad hände med det sista löftet? Jo, det är så att i valmanifestet stod det att värnskatten, den mest orättvisa av alla skatter, skulle avskaffas. Tyvärr blev så inte fallet!

Värnskatten var en skatt som Socialdemokraterna skapade på 1990-talet för att beskatta höginkomsttagarna i landet ytterligare. Skatten är en av anledningarna till att många av de allra rikaste i landet flyttat sina tillgångar utomlands och därmed undvikit skatt i Sverige, medan de som inte hade råd att flytta sina tillgångar utomlands blev kvar, med betydligt tuffare förhållanden som följd.

Det är en skam för regeringen i allmänhet och Moderaterna i synnerhet att de inte tänker ta bort skatten, som är en av de mest orättvisa i världen. Du ska inte straffas för att du arbetat hårt och tjänat mycket pengar. Det hela blir inte bättre av att de som tydliggör att skatten inte ska tas bort är statsminister Fredrik Reinfeldt och finansminister Anders Borg, två personer som definitivt borde veta bättre.

Annonser

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: