Fullständigt oacceptabelt

I förra veckan kom det fram att Sverigedemokraternas ordförande i Landskrona övervägde att lämna politiken för att han och hans familj hade hotats. Tyvärr, är detta väldigt vanligt inom politiken att förtroendevalda och dess närstående blir hotade och jag känner till flera fall mot alla sorters partibeteckningar. Till och med min egen far har varit med om lättare hot.

Det anser jag är en fullständig skandal att i vårt moderna samhälle inte alla medborgare kan utrycka sina politiska åsikter utan att någon neandertalare ska börja hota personen och dess närstående. När det dessutom är en framstående politiker blir det hela ännu värre, då det inte bara är ett hot mot Stefan Olsson och hans familj, utan mot hela Sveriges demokrati.

Jag och Stefan Olsson håller sällan med varandra när vi argumenterar och våra politiska åsikter skiljer sig på många punkter, men det har ingen betydelse. Han har precis lika stor rätt som jag att utrycka sina åsikter och försöka vinna sympatisörer till sitt parti och det måste vi alla vara mycket tydliga med. Jag säger som Voltaire sa på 1700-talet ”Jag håller inte med dig om dina åsikter, men jag skulle dö för din rätt att uttrycka dem”. Jag hoppas att idioten som hotade Stefan Olsson kryper tillbaka ner i sitt håll och försvinner för gott och att Stefan Olsson inte låter detta hindra ett fortsatt politiskt engagemang.

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: