Aktivisterna har går för långt

I dagens Sydsvenskan tas Action networks demonstation utanför migrationsverket i Malmö upp i en stor artikel. Dessa galna kommunister barrikaderade ingången till migrationsverket så ingen av de anställda kom in. Dessutom bad aktivisterna de anställda om fingeravtryck och personuppgifter i ett försök att poängtera att asylsökande också har rättigheter. Snacka om att de gick för långt!

Jag kan köpa att de ska få uttrycka sin protest mot asylsystemet i Sverige, men vad i hela friden har de anställda på migrationsverket med det att göra. De är anställda av staten för att verkställa politikernas beslut och har följaktligen inte något med reglerna för asyl att göra. Om nu aktivisterna vill uttrycka sitt missnöje med asylsystemet, gör det då utanför Rosenbad eller riksdagshuset där det faktiskt kan göra någon riktig skillnad. Nu blev det bara ett plumpt påhopp på några stackars tjänstemän.

Jag håller däremot inte med aktivisterna om deras åsikter. Det måste finnas ett tydligt system för vem vi kan ta emot och på vilket sätt. Det kan och får inte råda anarki asylsystemet. Å andra sidan har jag ju tidigare poängterat att vi ska ha inställningen att välkomna alla människor till vårt land som vill komma hit och ge dem möjligheter till att arbeta och bidra till vår välfärd. Preferensen för detta är givetvis att vi kräver en motprestation i form av att de ska kunna försörja sig själva när vi väl gett dem chansen. Frihet och ansvar går hand i hand som alltid!

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: