Upplopp i Malmö

Det var bara en tidsfråga innan någonting kring European Social Forum skulle urarta och igår skedde det. Jag kände det på mig redan när jag för första gången hörde talas om att ESF skulle äga rum. Det är ju allmänt känt att en del idioter på den sidan av den politiska skalan inte respekterar lag och ordning, vilket än en gång bevisades igår.

I dagens Sydsvenskan kan du se bilder på hur de som kallar sig Reclaim the Street kastar gatstenar och beter sig mot polisen, som gjorde allt vad de kunde för att undvika konflikt genom att inte ingripa mot den olagliga gatufest Reclaim the Street fixade i centrala Malmö. Så här i efterhand skulle nog polisen ha ingripit direkt och stoppat olagligheterna, då hade kanske en del av skadegörelsen kunnat stoppas? Å andra sidan hade väl det blivit diskussioner om övervåld från polisens sida som det blev efter Göteborgskravallerna 2001.

Jag kan inte förstå hur ESF kunde tillåtas av Malmö Stad, är kommunister mer godtagbara än nazister?

Läs mer på Sydsvenskans hemsida!

Annonser

Etiketter: , , ,

2 svar to “Upplopp i Malmö”

  1. Johan Says:

    ”Jag kan inte förstå hur ESF kunde tillåtas av Malmö Stad, är kommunister mer godtagbara än nazister?”

    Det kan vara det dummaste jag någonsin läst. Sen när är kommunism mer föraktfullt än nazism?

  2. erikraita Says:

    Inte mer, men precis lika föraktfullt! Kommunismen har mördat fler människor än vad nazismen gjort och båda ideologierna är lika föraktande av de grundläggande rättigheterna, rätten till liv, frihet och egendom.

    Det som dessutom är extra skrämmande med kommunismen är att den på något sätt kan anses OK av dem som inte följer ideologin själva. Du hör aldrig en socialdemokrat säga att nazism är helt OK och tillåta en nazistiskt forum i stil med ESF skulle vara fullständigt otroligt, men nu är det ju kommunism och då är det OK. Eller Illmar Reepalu är kanske kommunist, det skulle förklara en hel del?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: