Statsskulden minskar

I 25 år har Aftonbladet granskat Sveriges statsskuld och i dagens tidning visade de upp statistik på hur skulden utvecklats sedan 1983. De tre senaste åren har skulden sjunkit och ligger nu på den lägsta nivån på 15 år. Statsskulden är idag 112 343 kr/svensk medborgare, vilket kan jämföras med att förra året var skulden 128 146 kr/svensk medborgare. Alltså har skulden minskat med 15 803 kr/svensk medborgare det senaste året, inte illa måste jag säga. En annan intressant jämförelse är att 1983 när statistiken började låg skulden på 45 300 kr/svensk medborgare, vilket med dagens penningvärde motsvarar drygt 103 000 kr/svensk medborgare. Så med den utveckling vi har idag kan vi mycket snart vara på nivåer under 1983 års statskuld. Underbart!

Vi har mycket att tacka den nuvarande regeringen för att statsskulden är en av de lägsta i världen, då skulden ligger på blygsamma 38 % av BNP. Hade de inte bedrivit en så ansvarsfull och jobborienterad politik skulle läget med statsskulden kunnat se ut på ett helt annat sätt.

Givetvis ska vi inte vara nöjda med en statsskuld på 1036 miljarder, men med tanke på att vi har legat på 1300 miljarder så måste vi ändå anse det vara OK. Nu är det bara rikta in sig på att sänka skulden till under 1000 miljarder, samtidigt som vi bedriver en politik där det ska löna sig att jobba. Det ser förhållandevis ljust ut för Sverige!

Annonser

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: