Är det detta Landskronaborna vill ha?

Jag såg SVT:s dokumentär om Landskrona i söndags och den visade verkligen vilka människor som ges makt om Landskronaborna röstar på Sverigedemokraterna. Det är personer som Jan Hansveden, som om de inte är rasistiska så åtminstone, det slitna ordet, främlingsfientliga.

Några höjdpunkter (eller kanske snarare lågpunkter) är när Hansveden talar om ett integrationsdokument där det står att individen ska bedömas istället för etniciteten och kommenterar det med att det är helt galet, eftersom etniciteten är det som går i första hand, inte individen. Med andra ord, det är inte lika viktigt vad varje enskild individ gör, som vad deras ras gör. Ren och skär rasism!

En annan fin sekvens är när Stefan Olsson, som själv är sjukpensionär och lever på bidrag, raljerar om att det är hemskt att invandrarna kommer hit och lever på bidrag.

Se dokumentären här!

Annonser

Etiketter: , , ,

3 svar to “Är det detta Landskronaborna vill ha?”

 1. Tobias Says:

  Dokumentären var inte alls vinklad och full av praktiskt taget alla propangdatricks som finns – nej, nej. Till och med Expo erkänner detta via Dagens Nyheters sida, men Erik Raita har förstås mer rätt än oss insatta.

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=577&a=835944

 2. rim Says:

  Till skillnad från kulturberikarna har Stefan ett långt arbetsliv bakom sig.

 3. erikraita Says:

  Tobias utveckla vad du menar när du säger att du är insatt? Är du insatt i propagandatricks eller Sverigedemokraterna?

  När det gäller dokumentären håller jag med om att den inte är objektiv, men ni kan aldrig komma ifrån att Sd-politikerna sa de sakerna som de sa i dokumentären, vilket utan tvekan var uttalanden på gränsen till rasism.

  Rim, angående Stefan Olssons uttalande och att han är sjukpensionär reagerade jag inte på vad Stefan sa utan hur dokumentären uppmärksammade det.

  Som tur är så arbetar regeringen med att kunna hitta arbete åt människor som Stefan, som är för sjuka för att arbeta på sin gamla arbetsplats men som förhoppningsvis kan göra något istället för att bara gå hemma. I just Stefans fall har jag goda förhoppningar om att de kan hitta något till han, då han klarar att utföra sina många uppdrag i kommunen med ihärdighet.

  Dessutom jobbar vi med att ta bort hindren för invandrare att få ta jobb, vilket de inte får idag under tiden de inte har asyl. Detta är ett stort problem eftersom det kan dröja upp till två år innan en invandrare har fått asyl. En annan sak vi gjort för att stärka jobblinjen är att kräva att innan en invandrare kan ta hit sin familj till Sverige måste han/hon ha ett jobb.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: