Joe the Plumber

Igår natt debatterade John McCain och Barack Obama för sista gången innan det amerikanska presidentvalet. I debatten nämndes Joe the Plumber, en rörmokare som Barack Obama träffat under en av sina kampanjer, 25 gånger. Idag tar flera medier upp Joe the Plumber, som först påstods heta Joe Wurzelbacher och som nu SvD påstår heter Samuel istället. Dessutom är han tydligen inte licensierad rörmokare.

Det som dock är intressant med det hela är hur Joe the Plumber kan upplysa en hel amerikansk befolkning om skillnaderna mellan McCain och Obama. McCain uppmuntrar dem som vill leva ”The American Dream” medan Barack Obama vill bestraffa dem som jobbar hårt med straffskatter. Lite som i Sverige alltså!

Se ABC-intervjun med Joe the Plumber här!

Annonser

Etiketter: , , , ,

2 svar to “Joe the Plumber”

  1. Mr. Hellström Says:

    På vilket sätt är McCain för ”The American Dream”?

  2. Erik Raita Says:

    Jag vet Christopher att du inte tycker att någon av de som kandiderade till president bedrev helt frihetliga åsikter. Men om du måste välja en av dem är väl ändå John McCain som inte tyckte att människor som har jobbat hårt och lyckats känna ihop en lön över 250 000 dollar inte ska bli straffbeskattade för att de är framgångsrika? Obama vill på detta sätt motarbeta just det som brukar benämnas som ”The American Dream”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: