Skräckpropaganda från Systembolaget

Ibland undrar jag om de som bestämmer på Systembolaget har druckit. Deras senaste propagandakampanj som kallas ”Fyllelogik”, vilket är mycket passande då de som beslutade om kampanjen måste ha varit rejält påverkade, går ut på att förklara för svenska folket hur allt kommer gå åt helvete om vi avvecklar alkoholmonopolet.

Se propagandan här!

Annonser

Etiketter: , ,

5 svar to “Skräckpropaganda från Systembolaget”

 1. Jacob Says:

  så du tror inte att det kommer drickas mer om monopolet försvinner? En helt ny målgrupp mellan 18-20 tillkommer min vän, de allra mest ansvarslösa med alkohol i min mening.

 2. Erik Raita Says:

  Det kan möjligen bli en liten ökning av alkoholkonsumtionen, men jag anser inte att det är en motivering till att staten ska sälja sprit till sin befolkning. Att ta inskränkande beslut, som det att ha alkoholmonopol, bara för att beslutsfattarna inte tror att varje enskild individ inte kan ansvar för sig själv och sina handlingar är inte OK enligt min mening.

  Angående personer som är 18-20 år dess alkoholkonsumtion är det en annan fråga, då de inte skulle få handla alkohol i affären automatiskt bara för att systembolagets monopol togs bort. Däremot tycker jag att det är fullt rimligt att när man får rösta, köra bil, försvara sitt land och till och med bli statsminister också ska få köpa skumpan till sin egen student.

 3. Jacob Says:

  Liten ökning av komsumtionen? Enligt FHI är det 38% av männen och 25% av kvinnorna som ligger i farozonen för alkoholism (http://www.fhi.se/templates/Page____5854.aspx), det enbart naivt att tro att ökningen av dessa siffror varit ”liten”, vad nu den definitionen är, ifall man sänker alkoholåldern.

  Man kan gärna dra paralleller med andra länder och påstå ”men de har ju 18-årsgräns, där är det ju inget problem?” men då gäller det att ta vissa saker i beräkning. Dels har de länder som idag lämpar 18 år för spritförsäljning haft gränsen sedan lång tid tillbaka, vilket har gjort att komsumtionen blivit en naturlig del av vardagen för målgruppen mellan 18-20 år. Människan är en jävligt underlig varelse, det vet vi alla, för vi ser alltid det förbjudna som mest lockande. Kanske finns svaret någonstans i vår reptilhjärna, vem vet. Jag är ingen forskare.

  Säg nu att Sverige, där dryckeskulturen är enorm starkt förankrad i vår vardag, ändrar åldern från 20 till 18 år på systemet. De effekter vi kommer möta (vad jag erfar) är en ännu fullare ungdom och allmänt sämre psykiskt och fysiskt skick bland de yngre.

  Det ironiska är att du själv sa ”gud vilket moraliskt förfall det är bland dagens ungdom” när du kollade fyllebilder på facebook. Ändå stöder du deregleringar?

 4. Erik Raita Says:

  Den stora skillnaden i våra synsätt är att du anser att staten ska bedöma vad som är bäst för varje enskild medborgare, medan jag tycker att det ska varje enskild medborgare göra själv.

  Om jag tolkar dina argument rätt så menar du att svenska ungdomar är mindre kapabla än sina utländska motsvarigheter att ta vara på sig själva och därmed måste vi ha en stat som sätter högre åldersgränser och har monopol på att sälja alkohol. Jag tror inte på detta för en sekund. Svenska ungdomar 18-20 år är också vuxna människor och det är på tiden att vi börjar behandla dem på det sättet.

  Angående min kommentar så beklagar jag att du inte uppfattade min ironi när jag sa ovanstående kommentar. Att unga människor har roligt tillsammans och är ute och festar är verkligen inte något jag anser vara moraliskt förfall.

 5. Bertil Says:

  Svenskar är så satans konservativa och politikerna är alltid naiva och överdrivna när det gäller 18 årsgräns på systemet.
  Sänk det till 18 om du kan nu köra bil , döda ( i krig) , gifta dig osv .
  Så satans löjligt att ha 20 år ”oj nu kan du supa dig full privat blabla”. Tycker bara att det känns som Sverige styrs av gamla gubbar och kärringar som dumförklarar folk vid 19 år och under.
  När ska Svenskt samhälle inse att vi inte lever i forna Sverige med fulla drängar som på 1800-talet.
  Jävla skattesamhälle där staten ska känna på att folk ska supa så onödiga myndigheter o sånt skit sak få sin lön som de inte förtjänar.
  Måste minoriteten av missbrukare dra upp åldern till 20 år?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: