Inkonsekvens i energipolitiken

Jag reagerade på en sak i dagens Sydsvenskan. Först på en sida tar tidningen upp att en kvarts miljard ska investeras i vindkraftverk i Svedala kommun och på sidan efter är det en stor artikel om kärnkraftverket Barsebäck, som numera är avvecklat. Detta tycker jag har en viss ironi över sig.

I artikeln om vindkraftverken nämns det att de ska ersätta den elektricitet som numera importeras från kolkraftverket Avedöre utanför Köpenhamn, då vindkraft är mer miljövänligt. Det tycker jag är mycket bra. Det som däremot inte är lika bra är att för bara några år sedan lades kärnkraftverket Barsebäck ned och därmed blev vi tvungna att importera mer kolkraft från Danmark.

I energifrågan idag är inte alternativen antingen vind-, sol- och vattenkraft eller kärnkraft, utan alternativen är kolkraft eller kärnkraft med komplement av vind-, sol- och vattenkraft. Ett alternativ som släpper ut växthusgaser och förorenar luften och ett alternativ som med de rätta säkerhetskontrollerna är helt ofarligt. För mig är frågan enkel, tydligen inte för våra beslutsfattare!

Läs artiklarna i Sydsvenskan här och här!

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: